Dagens rett

Kylling Cordon Bleu

Kyllingfilet står på dagens meny. Kylling og ost er ikke kun en lekker kombinasjon - det er dessuten en utrolig lettlaget rett som de fleste av oss, store som små, gjerne nyter med stort velbehag midt i uken. Og ellers, selvfølgelig. Imidlertid er vinforslagene forbeholdt de største av oss.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kylling Cordon Bleu

Antall porsjoner

2

Ingredienser

4 kyllingfileter
2 skiver sveitserost
2 skiver kokt skinke
1 egg
1 dl strøkavring
1 ts salt
½ ts hvit pepper

1 gulrot i tynne strimler
1 persillerot i tynne strimler
¼ purre
smør til steking
¾ dl buljong (½ ts buljongpulver + vann)

Fremgangsmåte

Bank filetene litt ut. Legg først ost, så skinke og ost igjen på to av filetene. Legg de andre to over. Visp egget lett sammen. Vend kyllingstykkene først i egg og deretter i strøkavring tilsatt salt og pepper. La kjøttet hvile noen minutter før det stekes.

Skjær grønnsakene i tynne strimler, omtrent som fyrstikker. Bruk gjerne en ostehøvel som hjelpemiddel. Fres grønnsakene i smør.

Stek kjøttet i 5-6 minutter på hver side i en stekepanne på forholdsvis svak varme. Kok pannen ut med litt buljong og bruk det som sjy til kjøttet. Kokte poteter ved siden av smaker alltid godt.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen