Dagens rett

Kyllingkarbonade med speilegg og salsa

Det er deilig å kunne begynne uken med et enkelt måltid slik som denne flotte oppskriften.

Du kan gjøre det tradisjonelle kjøttmåltidet sunnere ved enkelt å bytte ut den vanlige kjøttdeigen med kyllingkjøttdeig.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingkarbonade med speilegg og tomatsalsa

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 egg
smør til steking

Karbonade:
400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
frisk, hakket timian

Tomatsalsa:
2 tomater
1 ss virgin olivenolje
½ ts vineddik eller epleeddik
½ ts sukker
salt og pepper
2 ss hakket, frisk basilikum
litt flaksalt

Fremgangsmåte

Bland kjøttdeigen med salt, pepper og litt hakket timian. Form til fire karbonader.

Stek dem 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.

Del tomatene i båter og ta ut kjernene og stilkfestet før du finhakker dem. Bland sammen dressingen og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over tomatbitene og dryss finhakket basilikum over.

Slå egget i varm panne med litt smør og stek det til hviten stivner og plommen fortsatt er litt rennende (her er egget stekt i en hjerteform).

Legg egget over karbonaden, og server sammen med tomatsalsa og friske urter.

Sendt inn av

Foto: Synnøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen