Dagens rett

Denne pastaretten sparker skikkelig fra

Tynne pastabånd med reker og chili. Så enkel og så god er denne pastaoppskriften.

Pasta er raskt å lage, kan varieres i det uendelige og smaker like fantastisk hver gang. Ikke rart det er en favoritt hos både store og små. Hvis det er mange små rundt middagsbordet, kan du sikkert redusere chilibruken i denne oppskriften litt.

Lær å lage hjemmelaget pasta

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 
 

Linguini med reker i chili

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

300 g linguini
3 ss olivenolje
1 rød chilipepper, renset og finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
3 cm frisk ingefær, skrelt og revet
250 g store, rensede reker

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Varm oljen i en panne og fres chilipepper, hvitløk og ingefær i 3 - 4 minutter. Bruk middels varme så krydderet ikke blir brent.

Ta stekepannen av varmen og vend inn rekene. Sil kokevannet fra pastaen og rør inn rekene med den krydrete oljen.

Server pastaen varm med godt brød til, eventuelt også en skål med revet parmesan.

Tips:

Linguini er smal båndspagetti som passer godt som en smårett. Dersom du ikke finner linguini, kan du benytte spagetti eller tagliatelle.

Alt om pasta

De beste pastaoppskriftene

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen