Ukens drink

Skagerrak Tea-punch

Med denne bollen på bordet, øker feststemningen raskt
Foto: (Pjolter & Punsj)

Med denne bollen på bordet, øker feststemningen raskt

Det er helg, det er morsdag og snart Valentine. Har du ingrediensene til denne bowlen klare, er du rustet til feiring på kort tid.
10 Februar 2023 - 13:00

Det tar riktignok noen timer før den hjemmelagde grapefrukt-sherbet-en er klar. Har du ikke tid å vente, kan du bruke god grapefruktjuice. Men sherbet slik den er laget her, bidrar med ekstra bitterhet og sødme fra skallene og sukker. 

Sherbet er et veldig tøyelig begrep som brukes om alt fra bruspulver til sorbet med melk. I drinksammenheng brukes begrepet mer i betydningen syrlig og søt ofte sitrusfruktbasert ingrediens, men også som betegnelse for en bowle. 

Ukens oppskrift er signert en av landets mest premierte bartendere, Truls Thomsen som i dag driver baren Pjolter & Punsj i Stavanger. Bowle eller punsj er altså noe han virkelig kan. I denne bowlen har han brukt en gin, Skagerrak Nordic Dry Gin, som han sammen med mange andre bartendere har vært med på å utvikle. 

Skagerrak Tea-punch drinkoppskrift

Skagerrak Tea-punch drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle med masse isbiter.
  2. Pynt med diverse sitrusskiver. 
  3. Slik lager du grapefrukt sherbet: Skrell grapefrukt med en grønnsaksskreller eller en tynt skivet ostehøvel og bland sammen med sukker og salt i en bolle eller et syltetøyglass. La det stå å trekke i to timer. Tilsett juicen fra grapefrukt og rør godt til alt sukkeret har løst seg opp. Sil av skallene. 
  4. Slik lager du kamillete: Bruk 10 gram kamille pr liter kokende vann. La stå i seks minutter før du siler den.

Har du lyst på en annen punch så se her

Her er våre andre oppskrifter på bowle

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Truls Thomsen, Pjolter & Punsj

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten
Ukens kake

Du trenger ikke iskremmaskin for denne desserten

Semifreddo er en klassisk italiensk iskremdessert som har en annen konsistens enn gelato. Men smaken er like sublim. Og ikke minst lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her