Dagens rett

Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne

Her er en herlig oppskrift på laks som passer like godt på et festbord som til helgemiddagen.

Laks er en av de viktigste fiskene vi har her til lands, og det blir ikke en skikkelig 17. mai-feiring uten laks i en eller annen form.
 
Hvorfor ikke prøve denne varianten i dag?
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ovnsbakt laksefilet med urtesabayonne

Antall porsjoner

4 -6

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 laksefilet, ca. 1 kg med skinn men uten ben
2 ss salt
2 ss olivenolje
2 ss friskpresset sitronsaft
2 ss hakket persille
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket timian eller estragon
½ sitron, i skiver I ovn ved 160 ◦c i ca. 25 min
Urtesabayonne:
4 eggeplommer
½ ts salt
1 ts sukker
2 dl tørr hvitvin
1 ss friskpresset sitronsaft
3 ss hakkede urter, de samme som på fisken

Fremgangsmåte

Skrap fiskeskinnet godt. Skyll og tørk fileten og trekk ut alle småben.

Dryss fileten med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fileten.

Rør sammen olje og sitronsaft og pensle det over fileten. Dryss på hakkede urter, og legg på sitronskiver.

Legg fisken med skinnsiden ned på et stykke bakepapir på et stekebrett. Bak den midt i ovnen ved 160 grader i ca 25 minutter til den er akkurat gjennomkokt.

Urtesabayonne:
Visp sammen eggeplommer, salt, sukker, vin og sitronsaft i en glassbolle.

Sett bollen i vannbad (over en kjele med kokende vann) og visp til sabayonnen (sausen) er tykk og luftig.

Ta bollen opp av vannbadet og visp til sabayonnen er kald. Smak om det trengs mer salt og rør inn urter.

Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker.

Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen

Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Beregn ca. 150 g laksefilet per person.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen