Dagens rett

Ristet klippfisk med byggryn

Gode norske råvarer står på menyen denne dagen i det vi serverer en herlig rett på en verdenskjent delikatesse.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Ristet klippfisk med byggryn

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

500 g klippfisk
3 ss fint sammalt hvetemel
1 ts pepper
3 dl byggryn
1 ss smør
1 dl revet parmesanost
olje til steking
Salt & pepper

Fremgangsmåte

Vann ut klippfisken i ca. 2 ½ døgn eller bruk ferdig utvannet klippfisk.
 
Ta den opp, tørk den godt og skjær den i porsjonsstykker.
 
Kok byggrynene i så mye vann at de er godt dekket. Det er ikke nødvendig å bløte dem på forhånd, de er kokt i løpet av ca. 45 min. Eventuelt kan de bløtlegges natten over og kokes i bløtevannet i ca. 30 min. Sil av overflødig kokevann.
 
Smak til med salt og pepper og rør inn smør og revet parmesanost.
 
Vend fiskestykkene i en blanding av mel og pepper og stek dem i olje til de er pent brune og gjennomstekte, ca. 5 min på hver side.
 
Server fisken med den varme byggrynssalaten.

Sendt inn av

Foto: Synnøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen