Dagens rett

I dag blir det en ekstra god og saftig burger til middag

Og så er den helt uten kjøtt. Et godt bevis på at vegetarretter er fullverdige også smaksmessig.

Hvem har sagt at vegetarmat trenger å være kjedelig? Eller at burgere må lages av kjøtt? Da har de definitivt ikke prøvd denne oppskriften.

Flere deilige grønnsaksretter

Se våre andre oppskrifter på saftige burgere

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Saftige vegetarburgere med ost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

½ ts finhakket frisk timian
1 bunt finhakket kruspersille
2 dl Jarlsberg revet
2 ss potetmel
3 kokte poteter, moset
2 gulrøtter, finrevet
1 skive sellerirot, finrevet
½ purre, finsnittet
1 liten løk, finhakket
1 rødbete, finrevet eller 4-5 skiver hermetiske, finhakket
2 ss finhakket sylteagurk
1 ss kapers
2 egg

Fremgangsmåte

Bland urtene med ost og mel.

Bland alle ingrediensene og kna deigen sammen med eggene. Bruk hendene da blir alt best blandet.

For å smake om burgerne er passe saltet, kan du først steke en prøvekake.

Form deigen til burgere ved å dyppe en skje i kaldt vann først. Form like store og flate kaker.

Legg kakene i brunet smør i stekepannen og stek dem pent brune. Etterstek burgerne på svak varme.

Server gjerne vegetarburgere i hjemmelagde hamburgerbrød sammen med salat, bønnespirer, løkskiver og paprikaringer. Ha gjerne en god hamburgerdressing til også.

Deilige grønnsaksretter

Saftige burgere

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hamburgerdressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket frisk gressløk
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Ha rømmen over i en liten bolle og rør rundt.

Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.

Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak til.

Server hamburgeren med masse sprø salat, skiver av rødløk, tomater, sylteagurk og denne deilige rømmedressingen.

Flere dressinger og sauser

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen