Dagens rett
Shish kebab med couscoussalat
En ekte kebab med biter av delig marinert lammekjøtt stekt på grill er en kulinarisk opplevelse og en perfekt måte å starte helgen på.
Redaksjonen
08 Mai 2009 - 02:00
Mange rynker nok på nesen når de hører ordet kebab og forbinder det kanskje med et kjapt nattmåltid. Lager du derimot den ekte varianten av godt marinert lammekjøtt, får du en helt annen opplevelse.
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Shish kebab med couscoussalat
Fremgangsmåte
- Skjær kjøttet i terninger.
- Skjær løken i ringer og finhakk hvitløken. Bland med sitronsaft, olje, laurbærblad, salt og pepper.
- Hell marinaden over kjøttet og mariner i minst 2 timer. Vend bitene et par ganger underveis.
- Ta kjøttet opp av marinaden og træ på grillspyd sammen med småløk.
- Grill kjøttet i ca 4-5 minutter på hver side, eller stek ovn i på 225 grader i ca 15 minutter.
- Server med en couscoussalat og yoghurtdressing.
Tips: Legg spiddene i vann i en halvtime før du legger dem på grillen, da tar de ikke fyr.
Her finner du veldig mange herlige grillretter
Mariner grillmaten selv med disse gode marinadene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
TysklandVolum: 0.50 l Pris: 74.60 kr Bestillingsutvalget85 POENG
Forsiden akkurat nå