Dagens rett

Skap litt ekstra vårstemning i dag

Dagens middagsoppskrift er kjapp å lage, men like fullt har den mye smak. Dessuten får du kanskje brukt opp litt rester.

Alle har rester av noe i kjøleskapet som kan settes sammen til noe nytt og mer spennende. Her er det bare litt reker, gravlaks og god yoghurt som trengs - selvsagt i tillegg til grønt som agurk, salat og eple.

Denne oppskriften kan varieres i det uendelige - helt avhengig av hva du har for hånden.

Se flere fristende salatoppskrifter her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Eple- og reketzatziki med gravet laks

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 ½ dl matyoghurt
1 eple
2 ss sitronsaft
330 g reker med skall
2 fedd presset hvitløk
1 ss hakket frisk dill

200 g gravet laks i tynne skiver
10 salatblader - sort velger du selv
8 skiver toast

Fremgangsmåte

Rens eplet og strimle det fint. Press litt sitronsaft over. Skrell rekene.

Bland yoghurt, eplestrimler og reker med presset hvitløk. Snak til med salt og pepper. La tzatzikien stå kjølig til servering.

Fordel vaskede salatblader på tallerkener eller i boller. Legg opp gravlaksskivene og ha tzatzikien over eller ved siden av laksen.

Dryss over hakket dill til slutt. Serveres med toast eller annet godt brød ved siden av.

Slik lager du gravlaks

Tips: Tzatzikien kan lages i stand i god tid før serveringen. Den er ypperlig som en smårett eller en lett forrett. Den er også god som pålegg.

Flere gode småretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Gravet laks

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

1 kg filét av laks, ørret eller ishavsrøye
¾ dl salt
¾ dl sukker
½ ts grovmalt hvit pepper
1 bunt frisk dill, finhakket

Stuede poteter

Sennepssaus

Fremgangsmåte

Fjern alle bein fra fiskefiletene og tørk dem godt. Bland salt, sukker og hvit pepper og gni blandingen godt inn i fiskefiletene på begge sider.

Legg dill i bunnen av en form eller et fat. Legg halvparten av fiskefilétene med skinnsiden ned i fatet over dillen.

Strø salt/krydderblanding og rikelig med dill over filétene. Legg neste filet med kjøttsiden ned og legg dill på toppen, strø over resten av salt/krydderblandingen.

Om du ønsker kan filetene dryppes med 3-4 ss cognac eller tørr hvitvin.

Dekk til fisken og la den stå kaldt i 2 døgn, snu den et par ganger i døgnet. Skjær fisken i tynne skiver og server den med stuede poteter   og sennepssaus .

Tips: Dersom du vil ha en annen smaksvariant kan du bytte ut dillen med ca 1 dl knuste einerbær og dryppe 2-3 ss akevitt over kjøttsidene på fiskefiletene. Salt, sukker og grovmalt pepper som før. Denne kan du servere med rømme og grovt brød.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen