Dagens rett Eple- og reketzatziki med gravet laks

Skap litt ekstra vårstemning i dag

Dagens middagsoppskrift er kjapp å lage, men like fullt har den mye smak. Dessuten får du kanskje brukt opp litt rester.

Alle har rester av noe i kjøleskapet som kan settes sammen til noe nytt og mer spennende. Her er det bare litt reker, gravlaks og god yoghurt som trengs - selvsagt i tillegg til grønt som agurk, salat og eple.

Du kan selvsagt lage gravlaksen selv men den trenger et par dager på å blir ferdig

Denne oppskriften kan varieres i det uendelige - helt avhengig av hva du har for hånden.

Se flere fristende salatoppskrifter her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Eple- og reketzatziki med gravet laks

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1.5 dl matyoghurt
1 stk eple
2 ss sitronsaft
330 g reker med skall
2 stk presset hvitløk
1 ss hakket frisk dill
200 g gravet laks i tynne skiver
10 stk salatblader - sort velger du selv
8 stk toast

Fremgangsmåte

Rens eplet og strimle det fint. Press litt sitronsaft over. Skrell rekene.

Bland yoghurt, eplestrimler og reker med presset hvitløk. Snak til med salt og pepper. La tzatzikien stå kjølig til servering.

Fordel vaskede salatblader på tallerkener eller i boller. Legg opp gravlaksskivene og ha tzatzikien over eller ved siden av laksen.

Dryss over hakket dill til slutt. Serveres med toast eller annet godt brød ved siden av.

Slik lager du gravlaks

Tips: Tzatzikien kan lages i stand i god tid før serveringen. Den er ypperlig som en smårett eller en lett forrett. Den er også god som pålegg.

Flere gode småretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen