Dagens rett

Slik får lammekotelettene siciliansk vri

Butikkene byr på sommerlam, og vi byr på en ekstra smaksrik siciliansk kombinasjon. Selvsagt kommer drikkefølget fra samme sted.

Lam er populært i mange andre land også, slik som på Sicilia der denne retten henter sin inspirasjon fra.

De beste oppskriftene med lam

Se hva de ulike deler av lammet kan brukes til her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lammekoteletter med siciliansk caponata

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

8 stk lammekoteletter
0.5 ts salt
0.5 ts pepper 
1 ss olje
1 ss smør
1 stk. Caponata
1 ss sukker
2 ss hvitvinseddik
50 g sorte oliven
25 g kapers med stilk
1 stk stilkselleri (stangselleri)
1 stk løk
1 stk rød paprika
1 stk aubergine
6 stk tomater

Fremgangsmåte

Begynn med caponataen:
Kutt auberginen i 2 cm tykke skiver og strø over salt. La auberginen ligge med salt i 20 minutter, gjerne i et dørslag.

Skyll av saltet og tørk den med papir. Kutt så i grove treninger (2x2 cm). Fres dem i olivenolje i en kjele til lett brune, mens du lager de andre delene.

Vask og rens paprika, løk og stilkselleri. Kutt dem i grove terninger og stek det i en stekepanne til de begynner å bli brune. Ha deretter i kapers, eddik og sukker.

Bland alt sammen med grovhakkede tomater og aubergine i kjelen og la alt surre i 4-5 minutter. Serveres romtemperert.

Lammekotelettene:
Krydre kotelettene med salt og pepper etter smak, og stek på høy varme i litt olje i ca. 2 minutter på hver side til de tar farge.

Legg kotelettene oppå caponataen, hell stekesjyen over og server godt brød ved siden av.

Flere fristende oppskrifter på lam finner du her

Tips: Caponata er en siciliansk rett som bruker å bli servert enten som en salat eller som en siderett. Det er vanlig å servere den romtemperert.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen