Dagens rett

Slik gjør du torsk onsdagslekker

Endelig er det måned med "r" i og torsken er atter blitt fastere i fisken. Denne oppskriften vil få alle til å glede seg til middag.

Torsk er en av våre flotteste råvarer fra havet, men selv torsk kan lages kjedelig. Det skal imidlertid ikke så mye til- bare litt hjemmelaget potetstappe og pesto, og vips så hr du en rett alle vil slåss om siste biten av.

Flere spennende torskeretter finner du her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Torsk på potetpuré med pesto og små grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

700 g torskefilet uten skinn
4 skiver god spekeskinke

Pesto:
2 fedd hvitløk, hakket
1 potte basilikum
¾ dl pinjekjerner
¾ dl revet parmesan
ca. 1 dl olivenolje
salt, pepper

Potetpuré:
300 g mandelpoteter
300 g jordskokker
3 ss smør
1½ dl lettfløte
salt, pepper
hakket persille

Små grønnsaker:
gulrøtter, knollselleri, persillerot, jordskokker, sopp

Fremgangsmåte

Start med pestoen. Den holder seg i kjøleskap i minst 1 uke.

Bland hvitløk, basilikumblad, pinjekjerner og parmesan i food-processor og kjør det til en glatt masse.

Spe litt om gangen med olje til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper.

Potetpuréen:
Skrell og skjær poteter og jordskokker i terninger og kok dem i usaltet vann til de er godt møre.

Sil kokevannet fra og damp poteter og jordskokker godt. Mos og rør inn smør og fløte til en luftig mos.

Smak til med salt og pepper og rør inn persille like før servering. Rist skinken over middels høy varme i en tørr stekepanne til den er sprø.

Grønnsakene:
Rens grønnsakene og skjær dem i små terninger. Gi dem et raskt oppkok (forvell) i lettsaltet vann i 1-2 minutter.

Fisken:
Kok opp ½ l vann med 1 ss salt til fisken. Skjær fisken i fire jevnstore stykker og la den trekke rett under kokepunktet (posjere) i ca. 5 minutter.

FLere deilige torskeretter finner du her

Servering:
Fordel puréen på varme tallerkener, legg fisken over. Legg en skive skinke på fisken. Fordel grønnsakene rundt og drypp pesto rundt.

Les mer om den kritthvite delikatessen og få gode tips her

Sendt inn av

Foto: Petter Berg

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen