Ukens kake

Fyrstekake med rabarbra

Slik har du ikke smakt fyrstekaken før

Slik har du ikke smakt fyrstekaken før

Nå er ikke denne helt etter oppskriften, men vel så fyrstelig som originalen takket være nyplukket rabarbra.
25 Mai 2023 - 10:00

Rabarbra må brukes for alt den er verd nå mens den er i sesong. Selvsagt kan du fryse ned overskuddet om du er så heldig å ha noe i hagen, og rabarbra fungerer utmerket også i salte retter.

Se alt du kan lage med rabarbra

Selv om kanskje ikke syltetøy er det første man tenker på med rabarbra, er også det en god løsning. Eneste aberet er at rabarbra krever mye sukker på grunn av den høye syren, slik at det ikke ligger på topp ti når det kommer til sunt pålegg. Men i en kake fungerer det perfekt. Og spesielt i en kake med mørdeigbunn og tydelig smørsmak.

Tips: Når du skreller rabarbra, tar du samtidig bort fargen. For å få med mest mulig av rødfargen fra rabarbraskallet, kan du først koke det i 10 minutter, sile av og bruke kokevannet i syltetøyet. Dermed får du en fin rødfarge på syltetøyet. Mange bruker forresten jordbær til fargekorrigering. Se flere nyttige kokketips

Fyrstekake med rabarbra

Fyrstekake med rabarbra

Fremgangsmåte

  1. Forvarm stekeovnen til 180 ºC.
  2. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, eggeplomme og hvetemel og arbeid deigen forsiktig sammen.
  3. Trykk deigen jevnt utover bunnen og 1 til 2 cm oppover kantene på en bakepapirkledd springform (22 cm i diameter).
  4. Dekk bunnen med rabarbrasyltetøy opp til kanten.
  5. Strø over hakkete mandler eller nøtter.
  6. Stek kaken midt i ovnen i 40–45 minutter.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Melk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her