Slik har du ikke smakt fyrstekaken før

Nå er ikke denne helt etter oppskriften, men vel så fyrstelig som originalen takket være nyplukket rabarbra.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Rabarbra må brukes for alt den er verd nå mens den er i sesong. Selvsagt kan du fryse ned overskuddet om du er så heldig å ha noe i hagen, og rabarbra fungerer utmerket også i salte retter.

Se alt du kan lage med rabarbra

Selv om kanskje ikke syltetøy er det første man tenker på med rabarbra, er også det en god løsning. Eneste aberet er at rabarbra krever mye sukker på grunn av den høye syren, slik at det ikke ligger på topp ti når det kommer til sunt pålegg. Men i en kake fungerer det perfekt. Og spesielt i en kake med mørdeigbunn og tydelig smørsmak.

TIPS: Når du skreller rabarbra, tar du samtidig bort fargen. For å få med mest mulig av rødfargen fra rabarbraskallet, kan du først koke det i 10 minutter, sile av og bruke kokevannet i syltetøyet. Dermed får du en fin rødfarge på syltetøyet. Mange bruker forresten jordbær til fargekorrigering. Se flere nyttige kokketips

Fyrstekake med rabarbra

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Kakebunn:

250 g smør, romtemperert

125 g sukker

1 eggeplomme

1 egg

375 g hvetemel

Fyll:

ca 4 dl tykt rabarbrasyltetøy

1 dl mandler eller nøtter

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 180 ºC.

Rør smør og sukker hvitt. Tilsett egg, eggeplomme og hvetemel og arbeid deigen forsiktig sammen.

Trykk deigen jevnt utover bunnen og 1 til 2 cm oppover kantene på en bakepapirkledd springform (22 cm i diameter).

Dekk bunnen med rabarbrasyltetøy opp til kanten.

Strø over hakkete mandler eller nøtter.

Stek kaken midt i ovnen i 40–45 minutter.

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen