Dagens rett

Torsk med sandefjordsmør

Torsk er en juletradisjon for mange, og det finnes knapt noe bedre å servere etter de mange dagene med tung julemat.

Det er en skikkelig klassiker vi frister med i dag, men du kan også finne en rekke andre deilige torskeretter hos oss.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Torsk med sandefjordsmør

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

12 skiver fersk torsk
3 ss salt pr liter vann
Sandefjordsmør:
2 dl kremfløte
150 g smør
salt, hvit pepper
1 ss hakket persille eller gressløk
Gode poteter
Gulrøtter

Fremgangsmåte

Rens fiskeskivene godt for blod og den mørke bukhinnen. La skivene ligge i rennende kaldt vann minst 1 time før de skal kokes. Da blir de faste.

Kok opp vann, dryss i salt og rør til det smelter. Legg i fiskeskivene, kok opp og trekk kokekaret til side. La fisken trekke til den er akkurat gjennomkokt, ca. 7 min.

Sandefjordssmør:
Kok fløten til sandefjordsmøret over middels høy varme uten lokk i ca. 5 minutter mens du passer på hele tiden slik at det ikke koker over.

Slå varmen ned på svak varme og visp inn smøret i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med salt og hvit pepper og rør inn finhakket gressløk.

Server fisken rykende varm og nykokt på varme tallerkener med sandefjordsmør, gulrot og kokte poteter.

Flere deilige oppskrifter med torsk

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen