Ukens vin
Prøv dette knallkjøpet fra Piemonte

Prøv dette knallkjøpet fra Piemonte

Vi simpelthen elsker rødvin fra Piemonte. Denne har det som skal til for å bli en ny darling.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2015 - 13:38

Langrosso 2013 er ifølge «innsideinformasjon» også skapt med nordmenns ustoppelige Piemonte-tørst for øyet.

Kombinasjonen av fruktig barbera og aromatisk nebbiolo har potensial til å bli en suksessformel. I hvert fall når prisen er så riktig som her. Og kun en tier mer enn storselgere som Vajra Langhe Rosso (primært dolcetto) og Asinoi Barbera d’Asti (ren barbera), men enda mer av alt.

Veldig god matvin

Tilskuddet av nebbiolo gir også vinen en behagelig tørrhet fra tanninene i ettersmaken. Noe som gjør den til en god matvin.

Produsenten er Pelassa, en typisk vingård i Roero som er mest kjent som leverandør av «nebbiolo d’alba docg», «langhe nebbiolo doc» eller «roero docg», men som ikke har noen virkelig kjente vinmarker eller landsbyer slik som de langt mer berømte naboene i sørøst.

Det finnes imidlertid ett unntak. Men det er en annen historie.

Valmaggiore er det nærmeste du kommer et cru i Roero 

Les mer om Roeros viner

Årsaken er nok at nebbiolo herfra generelt ikke kan konkurrere med barolo eller barbaresco i kraft.

Men Roero har like fullt en lang og interessant historie

Jordsmonnet er her mer på den sandholdige siden hvilket gir en lettere nebbiolostil. Men likevel ikke uten en viss lagringsevne. Spesielt når druene kommer fra parseller med innslag av leirjord.

Denne snart 11 år gamle magnumen har holdt seg veldig godt

Pelassa Sot 2011 er imidlertid perfekt å nytes nå (men tåler fint noen år til). En deilig og myk vin med god syrlighet og fint krydderpreg. Og med slike priser kan man nyte nebbiolo også midt i uka eller uten noen spesiell anledning. Vinen er alene en god unnskyldning.

Pappa Mario med sønnene Daniele og Davide i vinkjelleren.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
+
Tester

To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai

Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Du får et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her