Ukens vin
Prøv dette knallkjøpet fra Piemonte

Prøv dette knallkjøpet fra Piemonte

Vi simpelthen elsker rødvin fra Piemonte. Denne har det som skal til for å bli en ny darling.
Aase E. Jacobsen
11 Oktober 2015 - 13:38

Langrosso 2013 er ifølge «innsideinformasjon» også skapt med nordmenns ustoppelige Piemonte-tørst for øyet.

Kombinasjonen av fruktig barbera og aromatisk nebbiolo har potensial til å bli en suksessformel. I hvert fall når prisen er så riktig som her. Og kun en tier mer enn storselgere som Vajra Langhe Rosso (primært dolcetto) og Asinoi Barbera d’Asti (ren barbera), men enda mer av alt.

Veldig god matvin

Tilskuddet av nebbiolo gir også vinen en behagelig tørrhet fra tanninene i ettersmaken. Noe som gjør den til en god matvin.

Produsenten er Pelassa, en typisk vingård i Roero som er mest kjent som leverandør av «nebbiolo d’alba docg», «langhe nebbiolo doc» eller «roero docg», men som ikke har noen virkelig kjente vinmarker eller landsbyer slik som de langt mer berømte naboene i sørøst.

Det finnes imidlertid ett unntak. Men det er en annen historie.

Valmaggiore er det nærmeste du kommer et cru i Roero 

Les mer om Roeros viner

Årsaken er nok at nebbiolo herfra generelt ikke kan konkurrere med barolo eller barbaresco i kraft.

Men Roero har like fullt en lang og interessant historie

Jordsmonnet er her mer på den sandholdige siden hvilket gir en lettere nebbiolostil. Men likevel ikke uten en viss lagringsevne. Spesielt når druene kommer fra parseller med innslag av leirjord.

Denne snart 11 år gamle magnumen har holdt seg veldig godt

Pelassa Sot 2011 er imidlertid perfekt å nytes nå (men tåler fint noen år til). En deilig og myk vin med god syrlighet og fint krydderpreg. Og med slike priser kan man nyte nebbiolo også midt i uka eller uten noen spesiell anledning. Vinen er alene en god unnskyldning.

Pappa Mario med sønnene Daniele og Davide i vinkjelleren.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her