5-retters fra Bon Lio og 5 spanske viner fra en historisk produsent
Foto: (Istock - molishka1988)
Winemakers Dinner i Oslo

5-retters fra Bon Lio og 5 spanske viner fra en historisk produsent

Lekker spansk musserende, rødvin og hvitvin til 5-retters fra Bon Lio. Kan det bli bedre? Bli med på spansk aften den 03. juni!
Mina Hovden
12 Mai 2025 - 09:35

Nå har du muligheten til å smake 5 viner fra en historisk spansk vinprodusent kombinert med mat fra en av Norges beste spanske restauranter, Bon Lio. Deres lidenskap for kreativitet på kjøkkenet og smakfull mat har også blitt anerkjent av Michelinguiden. Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara, og hans team har funnet frem de beste råvarer og satt sammen en 5-retters meny som harmonerer perfekt til vinene fra Raventos.

Pepe Raventos – 21. generasjon vinmaker i familien driver denne unike vingården i Spania med røtter helt tilbake til 1497. Tradisjon tro har eiendommen i Sant Sadurní d’Anoia, rett vest for Barcelona, gått i arv fra generasjon til generasjon, og i dag dyrkes vinmarkene på biodynamisk vis. Raventos har valgt å gå ut av cava-appellasjonen og merker vinene med området de tilhører, Conca del Riu Anoia. De har strenge regler og kriterier og lager høykvalitets musserende vin på de de autentiske spanske cava-druene: xarel-lo, macabeo, parellada, monestrell.  Xarel-lo er druesorten som Raventos holder høyest og halvparten av deres vinmarksareal er plantet med denne druen. På vingården finnes et helt unikt jordsmonns av leire, kalkstein og en stor mengde med marine fossiler. Denne kvelden får du smake tre deilige musserende viner, en rødvin laget på garnatxa og sumoll i tillegg til en hvitvin laget på 100% xarel-lo. Alle med flotte saltpreg som kommer fra det unike jordsmonnet.

Les mer om Raventos her

Denne kvelden kommer selveste Pepe Raventos til Norge for å dele denne spanske aftenen sammen med deg. Her får du en ypperlig anledning til å høre vinmakeren selv fortelle om familiehistorien, vingården og hvordan de produserer vinene.   

Pepe Raventos har jobbet sammen med faren Manuel siden 2001. Foto: RiB

Våre tidligere arrangementer på Bon Lio ble utsolgt i rekordfart – sikre deg billett nå før det blir fullt!

Raventos.png [27.21 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Guide
Oppskrifter til 17. mai

Slik setter du sammen et fristende koldtbord

Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
+

Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul

Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

5-retters fra Bon Lio og 5 spanske viner fra en historisk produsent
Matkurs og vinkurs

5-retters fra Bon Lio og 5 spanske viner fra en historisk produsent

Lekker spansk musserende, rødvin og hvitvin til 5-retters fra Bon Lio. Kan det bli bedre? Bli med på spansk aften den 03. juni!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her