Bobler, sjømat og sommerstemning
Foto: (Louise Restaurant & Bar)
Winemakers Dinner i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatsfat.
13 Februar 2025 - 10:12

Franciacorta er Italias svar på champagne. Denne kvelden vil du få intet mindre enn 5 glass utsøkte franciacorta i glasset fra den historiske vinprodusenten Fratelli Berlucchi. Renato Dario Della Bartolomea, salgsdirektør hos Fratelli Berlucchi, tar turen fra Italia til Oslo for å dele sin kunnskap om disse spennende vinene, og selvfølgelig nyte et godt måltid sammen med deg.

Renato Dario Della Bartolomea gleder seg til å møte deg på sjømatsaften. Foto: Fratelli Berlucchi

Franciacorta er en anerkjent italiensk musserende vin som produseres på tradisjonell metode og lages hovedsakelig av chardonnay-, pinot noir- og pinot blanc-druer - samme metode og druer som brukes i verdensberømte Champagne. Vinområdet ligger i Lombardia-regionen i Nord-Italia, ved foten av Alpene. Områdets unike terroir, med kalksteinholdig jordsmonn og et gunstig klima, gir ideelle forhold for dyrking av druene. Som med champagne, gjennomgår franciacorta en sekundær gjæring i flasken, som skaper dens karakteristiske bitte små bobler og kompleksitet. Alt dette gjør at den er kjent som den fineste italienske musserende vinen. Derfor har den også har den høyeste kvalitetsbetegnelsen, DOCG.

Fratelli Berlucchi ble grunnlagt i 1927 og holder til i Borgonato Cortefranca, midt i hjertet av Franciacorta. Vingården drives i dag av fem søsken som eier 70 hektar vinmarker innen DOCG Franciacorta og DOC Franciacorta. Alle vinene produseres av egne druer – pinot noir, chardonnay, pinot blanc, cabernet sauvignon og merlot. Fratelli Berlucchi satser på lav avkastning, manuell innhøsting og skånsom pressing av druene for å sikre topp kvalitet.

Den historiske vingården. Foto: Fratelli Berlucchi

Midt på Aker Brygge ligger tradisjonsrike Louise restaurant & bar. Louise er kjent for sine deilige sjømatsfat og maritime atmosfære. Med utsikt mot havet og et interiør inspirert av norsk sjøfart, er dette stedet for å komme i sommerstemning.

Ta med venner, kollegaer eller kjæresten og bli med på en kveld fylt med bobler, sjømat og gode historier!

Uten navn (600 x 400 px).png [346.94 KB]

Sjømatsaften.png [56.43 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Se alt det gode du kan bruke kinakål til
Guide

Se alt det gode du kan bruke kinakål til

Kinakål er en av de absolutt mest populære grønnsaker i de siste 40 årene, til tross for at den i dag også er en dels utskjelt grønnsak. Men den fortjener en langt bedre omtale. Prøv noen av oppskriftene du får her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her