Bjørnebæriskrem i kjeks
Foto: SMarina

Bjørnebæriskrem i kjeks

Det tar ikke lange tiden å lage verken iskremen eller iskjeksen selv. Har du iskremmaskin er det selvsagt bare snakk om minutter, men selv uten er det en forholdsvis smal sak.

Fremgangsmåte

Iskrem:
Lag først saft av bjørnebærene, men ta av noen til pynt. Kok opp bær og 2 ss sukker. Press gjennom en sil slik at frøene og skallene ikke kommer med. 

Pisk eggeplommene og resten av sukkeret til eggedosis. Kok opp melk, fløte og glukose i en kasserolle. Hell melkeblandingen i en tynn strål i eggeblandingen mens miksmasteren går. Vend til slutt inn bjørnebærsaften. Hell i en innfrysningsboks og sett i fryseren 3-4 timer. Rør noen ganger for å unngå istapper. Eller bruk en iskremmaskin. 

Kjeks:
Smelt smøret.

Bland de tørre ingrediensene.

Pisk eggene med sukkeret. Bland inn avkjølt smeltet smør. Rør blandingen inn i melet. Rør godt til jevn fast masse.

Ha evt i mer mel hvis deigen fortsatt er klissete etter 15 minutter. Kjevle ut og  bruk ønsket form (glass eller kopp for rund form, boks for firkantet form) til å trykke ut kjeksene. Hvis du ønsker mønster på toppen, er det nå du skal gjøre det. Legg kjeksene på bakepapir og stek ved 175 grader i 12 minutter til pent brune. Avkjøl.

Servering:
Ta iskremen ut av fryseboksen 10-15 minutter før bruk. Legg en skje med iskrem mellom to kjeks. Pynt fatet med friske bjørnebær.

Se våre andre oppskrifter på iskrem 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her