Chicharron
Foto: Antonio Cano Garcia

Chicharron

Til denne retten bruker du svinekjøtt fra sidene som utbeinet ribbe eller sideflesk. Men nakke fungerer også veldig godt.

Fremgangsmåte

Chicharron - svinekjøtt: 
Del svinekjøttet i sous-vide-poser og hell marinaden over kjøttet. Sousvide og kok deretter i ovn (damp) ved 84 ° C i 12 timer.

Hvis du bruker sous-vide-maskin, kok i det samme temperaturen, bare sørg for at det er noe tungt på toppen av posene, slik at kjøttet holder seg i bunnen. Etter 12 timer ta det ut i et vannbad med is. 

Tips:
Hvis du ikke har sous-vide-poser og tilhørende utstyr, kan du helle marinaden over kjøttet som er delt i porsjonsbiter. Pass på at kjøttet er dekt av marinade. Bruk en form med lokk. Sett i ovnen ved 84 grader i 12 timer. 

Marinade: 
Ha alle ingrediensene i en gryte å la det koke opp.

Gresskarpure: 
Vask gresskaret, kutt og fjern frøene, tilsett hakket sjalottløk. Stekes i ovnen med en noen dråper vegetabilsk olje ved 185 ° C i 1 time. Bland så alt i en matprosessor og legg til litt honning. Gresskarfrøene stekes i ovnen i 180 ° C i 2 min.  

Pickle Daikon:
Skrell daikonen, kutt i julienne og legg til syltet juice. Legg innholdet i en beholder. 

Tips:
Du kan legge til de krydderne du liker best - korianderfrø, fennikelfrø eller sechuanpepper.

Servering: 
Fjern svinekjøttet fra posen.  Marinade må oppvarmes i en liten kasserolle, tilsett litt honning, saften fra en lime og en appelsin, samt og 50 gr hoisin. Svinekjøttet er kuttet i firkanter på 100 gr hver og som stekes i ovnen på 220 C i 8 min. På en tallerken serveres gresskar puréen, vi legger på svinekjøtt, og vi heller på med marinade-sausen.  Kan også prydes med grillet pak choi og pickle daikon.

Se våre andre eksotiske og mer europeiske oppskrifter med svinekjøtt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aymara

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her