Start med sausen. Kok opp fiskekraften, tomatene (uten laken), hvitløk, chiliflak og olivenolje og la det småsurre i 10 min. Sil sausen.
Tilsett løken i tomatsausen og kok den mør. Rør inn oliven, paprikastrimler og persille og smak om det trengs mer salt.
Kok potetene møre i usaltet vann, hell vannet av og mos potetene. Rør inn melk og fløte til en fyldig mos.
Like før servering røres majonesen inn. Smak til med salt.
Dekk med folie og bak fisken på 120 grader midt i ovnen til den har skiftet farge helt gjennom (ca 15 minutter).
Flå skinnet av fisken og legg den opp i dype tallerkener oppå potetmosen med sausen rundt.
Tips: Prøv gjerne denne oppskriften med ferdig utvannet klippfisk i stedet for den ferske torsken for en mer autentisk bacalaosmak også.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig