Focaccia i dampovn
Hobbykokken/Electrolux

Focaccia i dampovn

Det tar litt tid å lage focaccia på denne måten. Meste parten går med til å la deigen heve skikkelig. Resultatet blir kjempegodt.

Fremgangsmåte

Dag 1:
Bland sammen vann og mel, og elt i en kjøkkenmaskin til deigen er jevn og smidig. Det tar ca. 5-8 minutter på middels hastighet. 

Dekk deigen til med plastfolie, og la den hvile i romtemperatur i minimum 4 timer, gjerne over natten. 

Dag 2:
Smuldre gjæren oppi autolyse-deigen fra dag 1, og elt i en kjøkkenmaskin til gjæren er løst opp (ca. 5-8 minutter). Tilsett saltet og elt videre i ca. 5 minutter. 

La deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 3-4 timer. 

Dekk en ildfast form (ca. 20 x 30 cm) med bakepapir, og pensle papiret lett med olje – gjerne en smakfull krydderolje. 

Ta deigen ut av bakebollen og kjevle den ut til den passer i formen. Pensle raust med olje, strø over ønsket topping (f. eks. løk, tomater, krydder osv), og dytt dette godt ned i deigen med fingrene. Det er fint å gjøre dette før andre heving, slik at toppingen får satt seg godt i deigen og ikke blir liggende løs på toppen. 

Dekk formen med plast og la brødet heve i ca. 2 timer. 

Start med å steke brødet på 180 °C med 25 prosent damp* og stek i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 20-25 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til skorpen blir gyllenbrun. 

Ta foccaciaen ut av ovnen og pensle på et nytt lag med olje, slik at skorpen blir enda mykere. Løft den deretter ut av formen, og avkjøl på rist. 

 * Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Se alle våre oppskrifter på focaccia 

Se alle våre gode oppskrifter på brød og andre typer bakverk

Og dette er våre glutenfrie oppskrifter

Overrask med spennende rundstykker

Vi har flere fristende oppskrifter på rundstykker

Og vi har flere fristende oppskrifter på scones

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her