Gravlaks i butterdeig
Foto: Lena_Zajchikova

Gravlaks i butterdeig

Fremgangsmåte

Kjevle ut butterdeigen til fire firkanter, skjær ut fire stykker av fileten og ta av skinnet, legg spinat i bunn oppå butterdeigen, like stort som laksestykket, hakk rødløken i smått, strø over spinaten, legg gravlaksen oppå og pakk i hop. Form den til en fisk eller bare som en firkant, lim kantene med ett vispet egg og press sammen med en gaffel, Stek dette i 20 min. på 200 grader, rett før servering.

Kok opp creme fraichen med fløten og sherryen, smuldre oppi buljongterningen.

Tips:
I stedet for buljongterning, kan du bruke 1 dl fiskekraft.

La dette småkoke i 5 min under omrøring til det gjenstår 1 dl. Ta av platen og pisk inn smør i sausen. Smakt til med evt salt og (hvit) pepper.

Tips:
Er det forsommeren og nypotetene er kommet, er det veldig godt til. Kjøp litt nye grønnsaker og bruk hva du vil til, gulrøtter, brokkoli, kokt purre, alt av nye grønnsaker er godt til. Lager du det på vinteren ville jeg brukt mandelpoteter til. Dette smaker ordentlig godt.

Sendt inn av Cecilie Berg Jansson

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her