Helstekt reinsdyrfilet med glasert zitakesopp og sjalottløk, filoinnbakt linse- og grønnsaksragu, selleri- og pastinakkpuré, potet- og parmesanterte, kremet timiansaus
Foto: Roger Kolbu

Helstekt reinsdyrfilet med glasert zitakesopp og sjalottløk, filoinnbakt linse- og grønnsaksragu, selleri- og pastinakkpuré, potet- og parmesanterte, kremet timiansaus

Fremgangsmåte

Glasert zitakesopp og sjalottløk:
Stek soppen med finstrimlet løk. Glaser med basen og bland i bladpersille

Filoinnbakt linse- og grønnsaksragu:
Fres finstrimlet rotgrønnsaker med hvitløk. Hell over balsamicoeddik og reduser nesten tørt. Hell over rødvin og kok ned til en tredjedel. Bland i resten av ingrediensene og kok til linsene er møre.

Fyll filodeigen med raguen og bind fast med strimler av purre som snøre.

Stek i ovn.

Selleri- og pastinakkpuré:
Kok grønnsakene møre. Reduser fløten til halvparten. Kjør grønnsakene til fin puré og tilsett fløten, salt og pepper.

Potet- og parmesanterte:
Skive potetene i ca 3 mm tykke skiver og trykk ut potetene med rund utstikker. Bland poteter med klaret smør og parmesan. Legg potetene lagvis i rund form til ca. 6 cm høy.

Stek i ovn.

Kremet timiansaus:
Fres løk og selleri. Bland i tomatpuré. Hell i balsamicoeddik og reduser. Hell så i hvitvin og reduser til en tredjedel. Bland i resten av ingrediensene og kok i ca 20 minutter. Sil.

Mål opp sausen og tilsett like mye fløte. Reduser til halvparten.

Smaksett med timian. Sil.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Kjøkkensjef Ulf Wadenstrøm,Sjøhuset Restaurant, Kristiansand

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her