Linguine med pesto av soltørkede tomater (Linguine con Pesto di Pomodori Secchi)

Fremgangsmåte

Ha pinjekjernene i en liten teflonpanne og rist dem over svak til middels varme i 1-2 minutter, eller til de er gylne.

Ha pinjekjernene i en kjøkkenmaskin. Tilsett parmesan, soltørkede tomater og hvitløk, og pepre etter smak. Kjør maskinen til alt er finmoset.

Mens maskinen går, tilsetter du gradvis olivenolje gjennom røret til alt er godt blandet og du har en glatt puré.

Kok pastaen etter anvisningen på pakken. La den renne godt av seg, og ta vare på litt av kokevannet. Hell pastaen i en oppvarmet bolle, ha pestoen og et par skjeer av kokevannet over og bland godt. Serveres straks, pyntet med basilikumblader. Høvlet parmesan ved siden av.

En gang i tiden var tomat-pesto en sjeldenhet, men nå blir den mer og mer populær. Man bruker soltørkede tomater i stedet for basilikum, og resultatet er nydelig.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her