Linseburgere
Apéritif

Linseburgere

Grønnsaksburger er et sunt alternativ til de burgerne du normalt får kjøpt. Godt smaker de også. Du kan servere i løpet av en halv time-

Fremgangsmåte

Skjør grønnsakene i terninger og kok dem møre i en kjele med vann. Hell grønnsakene i et dørslag og la dryppe godt av. Gjør det samme med linsene. 

Ha alt i en kjøkkenmaskin eller mos med en tresleiv. 

Bland i potetmel, egg, persille, hvitløk og løk. Smak til med salt og pepper. La deigen hvile i minst 30 minutter. Den skal være fast men ikke tørr. Tilsett evt. mer potetmel.

Form deigen til jevne og faste burgere. Stek dem i olje i en varm panne eller på grill.

Server i grove hamburgerbrød med tomater, friske eller tørkete, guacamole, bladpersille og revet rødkål eller salat.

Tips1: Du kan bytte ut gulrot med rødbeter, men da bør du bruke en kjøkkenmaskin/blender. 

Tips2:
Du kan også servere linseburgerne som alternativ til karbonader med ditt favorittilbehør.

Her finner du flere gode retter med linser 

Vil du ha en burger av kjøtt finner du veldig mange her

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her