Marengskake til Valentine eller morsdag
Dansukker

Marengskake til Valentine eller morsdag

Den er veldig enkel å lykkes med, men virkelig lekker og effektfull.

Fremgangsmåte

  1. Marengs: Sett ovnen på 100 °C. Tegn hjerter, tre til hver kake, ca. 10 cm høye, på baksiden av et bakepapir. Smør og mel tegningene.
  2. Visp eggehviter, eddiksprit og halvparten av sukkeret til luftig eggedosis. Vend forsiktig i resten av sukkeret.
  3. Smør eller sprøyt massen ut på de smurte og melede tegningene.
  4. Rester av massen kan brukes til vanlige marengser. 
  5. Stekes midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.
  6. Fyll: Visp fløten, sukkeret og vaniljesukkeret stivt.
  7. Rør inn bærene og kesamen.
  8. Montering: Ha fyllet mellom marengsene rett før servering. 
  9. Pynt kakene med litt frukt eller bær som pudres med melis.

Tips: Hvis du vil ha kakene klare på forhånd, kan du pensle marengsene med smeltet (hvit) sjokolade, slik at de ikke bløtes opp av fyllet.

Bak noe skikkelig godt til morsdagen

Har du lyst til å bake en annen kake finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her