Marokkanske pannekaker (Beghrir) (Marokko)
Foto: Istoc

Marokkanske pannekaker (Beghrir) (Marokko)

Forsøk denne varianten av pannekaker. Du blir garantert fornøyd

Fremgangsmåte

Bland semulegryn og hvetemel i en bolle. Tilsett salt, lunken melk og lunkent vann, samt sammenpisket egg. Ha i gjær oppløst i litt lunkent vann. Visp røren lett i ca 10 minutter. Ha i litt mer varm melk til du har en fløyelsaktig røre. Dekk til og la det stå til heving i ca 2 timer på et lunt sted.

Varm en stekepanne. Smør den med sammenpisket egg. Ha i røren med en sleiv eller øse og fordel utover med baksiden av sleiva. En mengde små bobler kommer til syne mens pannekaka stekes. La den ligge til den er gjennomstekt.

Legg den glatte siden ned på et rent håndkle. Ikke legg pannekakene oppå hverandre før de er avkjølt.

Når pannekakene er stekt, dyppes annenhver i smeltet smør. De legges sammen to og to. De glatte sidene skal være mot hverandre. De kan igjen varmes i en middels varm ovn i 10 minutter midt i ovnen.

Serveres varme med varm honning eller sukker. Man kan fint spise pannekakene med smeltet smør og honning uten at de varmes på nytt i stekeovnen. Kald honning kan også smøres utover.

Se våre andre oppskrifter på pannekaker

Har du lyst til å lage en annen omelett finner du nage forslag her

Se alt det god du kan bruke egg til

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten
Dagens rett

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her