Nijeveense eplekake
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Nijeveense eplekake

Fremgangsmåte

Stekeplate 36x36 cm.

Mel, sukker, muesli og smør blandes i en stor bolle. Tilsett evt. litt melk om deigen blir for tykk.

Fordel deigen utover stekeplaten dekket med bakepapir. Trykk ned med hendene.

Trykk sidekantene litt ned med gaffel slik at de ikke «vokser» over kanten under stekingen.

Strø over litt kanel og rosiner.

Fordel revne epler på toppen.

Stek ved 175 grader, midt i ovnen i omtrent 50 - 60 minutter.

Kaken er myk nå. Etter omtrent 15 minutter: Trekk kaken forsiktig av papiret og over på et skjærebrett.

Skjær nå i 30 til 36 stykker. Om kantene er litt for høye eller harde, skjærer du dem bort.

Tips:
Kaken blir best om den fryses først for da blir den litt seig når den tines opp. Ellers er den ganske hard.
 

Sendt inn av Mieke Martens

Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her