Olivenoljeposjert tørrfisk, ristet hvitløk- og blomkålskrem med røkt tomatvinaigrette
Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Olivenoljeposjert tørrfisk, ristet hvitløk- og blomkålskrem med røkt tomatvinaigrette

Fremgangsmåte

Olivenoljeposjert tørrfisk:
Legg tørrfisken i mettet saltlake i 5 minutter. Varm opp oljen til under kokepunktet. Porsjoner tørrfisken og la fisken trekke 5 minutter.

Ristet hvitløk- og blomkålskrem:
Kutt hvitløken i skiver og rist dem i en salamander til de er lysebrune. Kok blomkålen møre i saltet vann og kjør den med den ristede hvitløken, smør og fløte i blender til den er helt glatt.

Røkt tomatvinaigrette:
Skold plommetomatene og ta ut innmat. Røyk kjøttet i en røykeovn noen minutter og del kjøttet opp i terninger. Tilsett tomatterningene, rødvinseddik og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Trond Svendgård,Svendgårds, Bodø

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her