Kokkens ovnsbakte kveite med sherry og grønnsaker
Foto: Tom Haga

Kokkens ovnsbakte kveite med sherry og grønnsaker

Denne retten er komponert av Sven-Erik Renaa som ble Årets Kokk 2006.

Fremgangsmåte

Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Slå av vannet og sett til side.

Semitørkede tomater:
Del tomatene i båter eller i to dersom du bruker cherrytomater. Ved tomatene i litt salt, sukker og pepper og ha de utover et ildfast fat.

Tørk tomatene i ovnen på 100 grader i 30 minutter til de er halvtørkede og har en flott konsentrasjon av smak.

Kutt baconet i biter og stek det i panne med oljen, ta det ut og tørk baconet på papir.

Fisken:
Skyll kveita godt og tørk den av med papir. Krydre kveita godt med salt og pepper og stek den i litt olje i en steke panne på middels høy varme på begge sider til den blir gyllen.

Ha kveita over i en langpanne og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Tilsett potetene, grønnsakene, timian og smør. Bak det hele i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter.

Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft til pannen. Bak det videre til det er ferdig (ca 5 minutter), og til kjernetemperatur i kveita er på ca 45 grader.

Ta ut fisken av ovnen og la den hvile ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dryss baconbitene over kveita ved servering.

Denne retten er kreert av Sven-Erik Renaa til Årets Kokk 2006. Renaa ble Årets Kokk og Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007

Flere retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Sven-Erik Renaa, Årets Kokk 2006

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her