Skrei med asiatiske smaker
Godfisk.no

Skrei med asiatiske smaker

Skrei trives veldig godt sammen med intense smaker som i denne oppskriften.

Fremgangsmåte

Skreien:
Sett på ovnen på 220 grader over-og undervarme

Legg porsjonsstykker av skrei på et ildfast fat. Tørk av skreien med kjøkkenpapir.

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og legg 1-2 ss saus på hvert stykke.

Sett fatet på nest øverste rille i forvarmet ovn på 220 grader i 6-10 minutter, avhengig av tykkelsen på stykkene. Skreien er klar når den begynner å flake seg når man trykker på den.

Sprø rødkålsalat:
Snitte strimler av rødkål, rødløk og paprika så fint du klarer og legg i en bolle.

Bland ingrediensene til sausen og hell over.

Kna grønnsakene og sausen sammen i 1 minutt og la det stå minst 10 minutter før servering.

Rødkålsalaten kan lages dagen før og oppbevares i kjøleskap.

Luftig Jasminris:
Skyll risen 2 minutter i kaldt vann.

Ha ris, vann, salt og limeskivene i en kjele og kok opp under sporadisk omrøring, da er det mindre sjanse for at den setter seg fast i bunnen.

Legg på et lokk når risen er kokt opp å skru ned varmen til lavt nivå.

La risen trekke under lokk i 15 minutter, uten å røre i den.

Ta kjelen av platen, løft av lokket, plukk ut limeskivene som kastes, og la risen dampe i 5 minutter til før du tilsetter olivenoljen og løfter risen forsiktig i kjelen med en slikkepott.

Tips:
Dersom du rører i risen under selve kokingen eller for raskt etter koking blir det en stor klebrig ball fremfor luftig ris.

Se våre andre oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her