Tradisjonell Indisk Curry gryte

Fremgangsmåte

Kok ris sammen med finhakket grønn og rød paprika. Tilsett også litt gurkemeie i vannet, eller safran hvis du har. Resultat, en knall gul ris med bitte små rød og grønne biter. Veldig delikat, og gir en litt annen vinkling på tradisjonell ris.

Sausen lager du ved å frese en hel finhakket løk i maisolje, sammen med hvitløk. Husk, ikke altfor sterk varme, men dog det skal frese. Tilsett curry pulver og cayenne pepper sammen med løken, og lag en "base". Til denne tilsetter du kraft, hvis tilgjengelig. Enten fra kylling eller kjøtt ( buljong kan brukes ).

Lag en veldig svak jevning, og rør ut ønsket mengde saus. Til slutt tilsetter du reker eller storfekjøtt eller kylling eller blåskjell, eller hva du måtte ønske å ha oppi.

Server med små skåler med hakkede peanøtter og/eller rosiner, og/eller skivet bananer, og/eller chutney.

Se våre andre oppskrifter på indisk gryte 

Her har andre indiske retter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Per (peba@tdata.no)

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90
+
Ukens vin

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90

Den er dessuten rimeligere i Norge enn andre markeder, og tipp topp følge til sesongens sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
+

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA

Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du gode pølser, er det ikke mer enn denne hvitløksausen og noen asparges fra grillen som trengs for høy snadderfaktor
Dagens rett
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her