Varmrøykt fisk

Fremgangsmåte

Rens ørreten og kutt hodet av den. Gni blandingen av salt og sukker, og dernest akevitt inn i skinnet og buken på fisken, alternativt i kjøttsiden av filetstykket og la det ligge over natten i kjøleskapet. Tørk godt av og legg i røykeposen. På posen antydes hvor lang røyketiden er for henholdsvis kjøtt og fisk.

Hvis du bruker en kasserolle (som du ikke er så redd for blir svart i bunnen), må du først fylle den med røykeflis i bunn, dernest einer, så et lag med tynne kvister, og til slutt et dobbelt lag med alu-folie som du har perforert. Skru  på varmen på fullt og legg fisken oppå (med skinnsiden ned for filetstykket) og legg lokk på. Sett på vifta for fullt og la røykingen pågå i ca 15 minutter.

Ta fisken ut og la den avkjøles godt før bruk.

Server med varm blomkålkrem:
Skjær en blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann til mør. Hell av vannet. Ha i en god klump usaltet smør og H-melk. Kjør i blender eller med stavmikser til kremaktig konsistens. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her