Bak en firkløverkake i dag

I dag baker vi firkløverkake, en klassiker med nøtter både i bunn og i glasur. Oppskriften er enkel og blir raskt en favoritt hos store og små.

Denne kaken er saftig, holdbar, på den søte siden og sist men ikke minst, veldig god. Glasuren ser imponerende ut, men er utrolig enkel å lage.

Flere fristende sjokoladekaker

Vi har brukt firkløversjokolade, men det er fullt mulig å bruke annen sjokolade og tilsette nøtter.

Firkløverkake

Antall porsjoner

24 stykker

Ingredienser

Bunn:
6 egg
9 dl sukker
375 g hvetemel
1½ ts bakepulver
300 g hasselnøtter
150 g smeltet smør

Firkløverglasur:
300 g firkløversjokolade (evt. annen sjokolade og hakkede nøtter)
8 ss melk

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 180 grader.

Bunn:
Pisk eggedosis av egg og sukker.

Sikt sammen mel og bakepulver og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.

Mal nøtter og ha det i deigen sammen med smeltet smør. Rør alt lett sammen.

Fordel røren i en langpanne med bakepapir. Stek på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader i ca. 30 minutter. Hvelv kaken på rist.

Tips: Du kan også bruke to springformer som er smurt og strødd (gjerne med bakepapir i bunnen)

Glasur:
Smelt sjokoladen med melk i en kjele over svak varme.

NB! Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk.

Smør fyllet over den avkjølte kaken, og sett den litt kjølig for å få glasuren til å stivne.

Sjokoladekake til hverdags og fest

Tips: Det er fullt mulig å bruke annen sjokolade og tilsette nøtter.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen