Dagens rett

Bakt sjømat med ingefærsaus

Et rikt sjømatmåltid blir denne helgens godbit fra havet når både fisk og skalldyr i mange varianter spiller på lag. En frisk hvitvin må til, og valget faller i dette tilfellet på en kanskje litt kostbar vin. Men det skal man unne seg selv nå som høstens vær og vind sliter bladene ned fra trærne.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Bakt sjømat med ingefærsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g torskefilét
150 g pillede reker
100 g blåskjell uten skall
olivenolje
2 ss finhakket persille
1 ts revet frisk ingefærrot
salt
hvit pepper
rosapepper

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 170 grader.

Skjær fisken i 4 serveringsstykker. Smør 4 flak aluminiumsfolie med olivenolje, og pensle fisken. Matpapir/bakepapir kan også brukes.

Strø salt, pepper og knust rosapepper over fiskestykkene og fordel persille og ingefær over fisken. Pakk hvert fiskestykke inn i folie, og legg dem i langpannen. Settes i stekeovnen ca 15 minutter ved 170 grader.

Pakk reker og blåskjell i egne pakker og la dem bli varme sammen med fisken de siste minuttene. Kraften som dannes brukes som saus for eksempel Ingefærsaus. Retten kan lages i en ildfast form som dekkes med folie.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen