Dagens rett
Når fisken bakes med sitrus og grønnsaker, beholdes alle smakene.
Foto: (Al Gonzalez)

Når fisken bakes med sitrus og grønnsaker, beholdes alle smakene.

Denne retten kan like lett lages ute i skog og mark, som hjemme på kjøkkenet. Det er ikke for sent å planlegge festmåltider i naturen. .
26 August 2023 - 00:00

Benytt anledningen til å leve litt etter naturmetoden. Det aller meste kan gjøres klart hjemme på kjøkkenet, og så er det bare å pakke det hele ned i en kurv eller ryggsekk. Husk vinglass og åpner, for vin må man jo ha - selv om måltidet nytes midtskogs.

Bakt torsk med sitrus - appelsin, lime eller sitron

Bakt torsk med sitrus - appelsin, lime eller sitron

Fremgangsmåte

  1. Skjær squash og løk i strimler og legg i en ildfast form.
  2. Legg fisk delt i porsjonsstykker på toppen.
  3. Kvern over salt og pepper.
  4. Legg på sitrus i skiver.
  5. Rør sammen sesamolje og soyasaus og drypp over.
  6. Dekk med alufolie og sett i stekeovnen ved 175 grader i 15 minutter. 
  7. Server med kokte poteter eller godt brød.

Denne retten kan også lages utendørs:

  1. Hjemme: Gjør klar aluminiumsfolien.
  2. Skjær sitrus i skiver og legg dem i en tett boks med resten av ingrediensene.
  3. På tur: Legg fiskefiletene på aluminiumsfolieflakene sammen med løk- og squashstrimler.
  4. Legg på sitrusskiver.
  5. Krydre med salt, pepper, sesamolje og soyasaus.
  6. Pakk godt inn og bak på grillen i 8-9 minutter.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her