Dagens rett

By på en lekker skalldyrsuppe

Suppe er også festmat, spesielt en suppe som denne, laget helt fra bunnen og med friske reker og avokadokrem.

Med denne suppen utnytter du dessuten rekene fullt ut siden rekeskallet er basis for kraften. Får du reker til overs, kan de bli et lekkert rekesmørbrød til frokosten i morgen.

Siden du likevel har trent på å rense reker, bør du melde deg på høstens rekepillekonkurranse under Matstreif den 13. september.

Les mer om NM i rekepilling og meld deg på her

Se alle de lekre oppskriftene med reker her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Skalldyrsuppe med friske reker og avokadokrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

500 gram ferske reker med skall

1 ts fennikelfrø
1 ts sort pepper
1 ts korianderfrø

1 liten gul løk, hakket
1 stor gulrot, hakket
2 fedd hvitløk, knust
1 kvist estragon
2 ss hakket stilk av persille

1 ss tomatpuré
1 stor tomat
1 glass hvitvin
4 ss hvitvinseddik
4 dl kremfløte
1 ss crème fraîche

salt
kajennepepper

Avokadokrem:
1 avokado
1 ss limesaft
½ fedd hvitløk
Litt salt og sukker
1 ss crème fraiche
4 tynne skiver rugbrød
frisk koriander

Fremgangsmåte

Rens rekene og ta vare på skallene. Dekk rekene med plastfilm og sett dem kaldt frem til du skal bruke dem.

Ha litt smør i en tykkbunnet kasserolle og ha i de tørre krydderne, la det surre sammen i et par minutter over middels varme.

Tilsett rekeskallet, de hakkede grønnsakene og la det surre i ca 10 minutter på middels varme.

Tilsett tomatpuré og la det surre de siste par minuttene før du har i tomater, friske urter, hvitvinseddik, hvitvin og vann til det står 3 cm over rekene og grønnsakene.

Kok opp og benytt en øse til å skumme av det skummet som legger seg på overflaten. Sett ned varmen og la kraften småkoke i ca 25 minutter.

Ha i fløten og la suppen få et nytt oppkok. La gjerne suppen koke noen minutter til den begynner å tykne litt før tilsetter crème fraîche og koker suppen opp igjen.

Mos suppen skikkelig med en stavmikser slik at du får ut all smaken av suppeingrediensene, sil suppen gjennom en finmasket sil og smak til med salt og kajennepepper.

Avokadokrem:
Mos avokadokjøttet med limesaft og presset hvitløk. Smak til med salt og sukker. Bland i crème fraîche og bland sammen til en glatt puré.

Rist rugbrødskiver i panne med noen dråper olivenolje.

Ha avokadokremen på rugbrødskivene og pynt med noen friske reker og finhakket koriander. Press litt sitronsaft over.

Legg reker i suppetallerkenen og hell suppen i. Server rugbrødskivene ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes & Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen