Dagens rett

Bygg burgeren i høyden

Burgere av lettfordøyd kyllingkjøtt er alltid populært. Denne vrien er ekstra morsom. Godt smaker dagens middagsforslag også.

Det må ikke være rundt brød til buergeren for at den skal fortjene navnet. Denne versjonen er dessuten ideell om du har brød som ingen lenger vil spise til frokost. En runde i brødristeren eller på grillen gjør det klart for jobben som burgerfølge.

Dette nye ølet fra Aass smaker supert til

Trenger du flere ideer med kylling, er det fristende oppskrifter å finne her

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingburger

Antall porsjoner

4 - 6 burgere

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¾ ts pepper
½ løk, hakket
1 ss potetmel
1 egg
½ dl vann
evt. rosmarin, oregano, hvitløk, chili eller annet krydder
Dressing til hamburger:
2 dl rømme
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket gressløk
Tilbehør etter smak:
Salat
Tomat
Agurk, frisk eller syltet
Bacon
Løk

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland dem lett. Del deigen i 4-6 emner, alt etter hvor store burgere du har lyst på.

Form emnene til litt tykke, runde burgere. Stek to og to burgere i smør i en middels varm stekepanne i 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekt.

Serveres nystekte med råstekte poteter , salat og dressing, samt det burgertilbehøret du liker aller best.

Flere oppskrifter på fristende hamburgere

Tips: Hakket sylteagurk, rødbeter eller revet gulrot i burgerfarsen tilfører det lille ekstra.

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen