Dagens rett

Bakt grønnsakssuppe med parmesankrutonger

Denne oppskriften på bakt grønnsakssuppe må du rett og slett prøve

Denne oppskriften på bakt grønnsakssuppe må du rett og slett prøve

Det er utrolig hvor mye smak du får ut av noen gulrøtter, litt gresskar og kålrot.
Aase E. Jacobsen
26 April 2021 - 00:01

Når du baker  rotgrønnsakene, får du ut mer av den naturlige sødmen som kommer av at stivelsen omdannes. Dermed kan du lage suppe helt uten bruk av annen type sødme - som melk, smør eller fløte. Hvis det skulle være et poeng. 

Parmesankrutongene bidrar med ekstra smaksfylde og tyggemotstand.

Se våre andre oppskrifter med krutonger

Siden denne suppeoppskriften kommer med smaksgaranti, kan det lønne seg å lage dobbel porsjon. Overskuddet kan dessuten fryses, men holder seg uten problem mange dager i kjøleskapet.  

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bakt grønnsakssuppe med parmesankrutonger

Bakt grønnsakssuppe med parmesankrutonger

Fremgangsmåte

Suppe:
Sett ovnen på 200 grader. Kutt grønnsakene i terninger og hvitløk i tynne skiver. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Drypp oljen over. Dryss krydderet og litt salt og nykvernet pepper på toppen. Bak i ca 30 minutter. Dryss urtene over og bland godt. Ha grønnsakene i en blender og tilsett en tredel av kraften. Når pureen er jevn, helles den over i en kjele sammen med  resten av kraften. Kok opp og la trekke i minst 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 

Parmesankrutonger:
Sett ovnen på 180 grader. Bland brødterningene med de andre ingrediensene i en bolle. Fordel dette på et stekebrett med bakepapir. Etter 10 minutter er krutongene klare. De skal være sprø, men ikke helt tørre og selvsagt ikke brent. Avkjøl. Krutonger kan oppbevares i en plastboks i en uke. 

Servering:
Fordel suppe i dype tallerkener. Ta en god neve med krutonger oppi og riv parmesan på toppen. 

Se våre andre oppskrifter med krutonger

Supper kan varieres i det uendelige. Se bare her

Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her finner du mange flere deilige supper

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her