Dagens rett

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Kyllingfilet er alltid velkommen, lettlaget og fleksibel som denne råvaren er. Sammen med sesongens lekre grønnsaker blir kyllingen til det rene luksusmåltidet. En saftig rødvin servert lett avkjølt løfter måltidet ytterligere.

Kjøper du hel kylling i stedet for fileter, får du så uendelige mye mer smak for pengene. Slik får du både kyllinglår til neste grillrunde, avskjæret kan du bruke til burgere og skroget blir den beste kraften.

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
4 skiver brie
2 ss fersk timian
Salt og pepper
1 pakke knaskegulrøtter
1 rødløk i ringer
½ fennikel i skiver
1 hjertesalat
4 skiver rødbeter i staver
Urterømme:
2 dl rømme
Saften av en ½ sitron
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss hakket dill
1 ss hakket persille

Fremgangsmåte

Skjær et snitt på langs horisontalt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skive brie og litt frisk timian.

Ha på salt og pepper. Surr et par skiver bacon rundt hver filet.

Stek dem litt på hver side i en middels varm stekepanne tilsatt smør eller olje, bare til filetene er pent brune.

Legg filetene over i en ildfast form og stek videre i ovnen på 175 grader i 10-15 minutter.

Bland sammen ingrediensene til urterømmen og la den stå noen minutter før servering.

Stek grønnsakene med litt smør eller olje til de blir knapt møre.

Kyllingfiletene legges opp på tallerken sammen med grønnsakene og salaten. Server urterømmen til.

De beste kyllingoppskriftene

Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen