Dagens rett

Gresk salat kan helt fint lages med pasta

Da blir den også mer mettende. Her er den lettlagete oppskriften.

Pastasalat er en ytterst takknemlig rett. Både fordi alle liker det og fordi den kan lages i god tid før dne skal spises, den kan fraktes med ut i naturen og den smaker veldig godt i en matpakke. Restene blir dessuten alltid spist opp. 

Det gjelder spesielt for denne greske versjonen. Som du kan bygge videre på etter behag og innhold i kjøleskapet.

Se våre andre oppskrifter på pastasalat

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Greskinspirert pastasalat

Antall porsjoner

3-4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g penne rigate
3 modne klasetomater
1 lysegrønn squash el 1/2 agurk
1 rødløk 
2 gresk fetaost, gjerne økologisk
10-12 svarte greske oliven (kalamata)
½ ts salt
½ ts kvernet sort pepper
2 ss extra virgin olivenolje
saften av ½ sitron
1 ss finhakket bladpersille

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Avkjøl til den er lun.

Skjar tomater i terninger. Del squashen eller agurken i passende biter. Hakk løken passe fint. Bland med pastaen. Smak til med salt, pepper og olivenolje. Smuldre fetaosten over til slutt. Og topp med finhakket bladpersille. Server godt brød og gjerne tzatziki til.

Tips:
Du kan godt tilsette rester av kjøtt eller fisk om du vil ha en mer proteinrik salat. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen