Dagens rett

Har du friske grønnsaker og krydder, trenger du ikke kjøtt eller fisk

Prøv denne smaksrike indiskinspirerte grønnsaksretten.

 

 

Med så gode grønnsaker som du finner i butikkene i disse sommertider, kan du kutte kraftig ned på inntaket av animalske proteiner bedre kjent som kjøtt.  

Denne oppskriften er klart inspirert av det indiske kjøkken  som jo er et foregangskjøkken når det kommer til å bruke lite kjøtt (og fisk).

Se alle våre andre gode grønnsaksretter 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grønnsakgryte med blomkål og søtpotet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 løk
2 båt hvitløk
2 gulrot
2 potet
1 pastinakk eller 2 persillerøtter
1 søtpotet
2 skive kålrot
½ blomkål
1 ts malt spisskummen
1 ss revet frisk ingefær
kajennepepper - kun en liten klype
½ ts gurkemeie
3 ss vann
½ dl hakket frisk koriander
2 dl crème fraîche lett, 18 %
250 g brekkbønner eller andre grønne bønner

 

Fremgangsmåte

Skrell og hakk løk og hvitløk.

Skrell og skjær gulrøtter, poteter, pastinakk (eller persillerot), søtpotet og kålrot i ca. 2 cm store biter. Del blomkålen i buketter.

Surr spisskummin i 2 ss olje i ca. 1/2 minutt i en kjele. Tilsett løk og hvitløk og stek den til den er blank og myk.

Tilsett alt krydderet og rør om.

Bland i alle grønnsakene og vann, og la det småkoke under lokk til grønnsakene er myke.

Tilsett blomkål, crème fraîche og ingefær, og la gryten småkoke videre i ca. 5 minutter.

Rens og skyll bønnene og kok dem raskt i lett saltet vann i 1-2 minutter.

Server gryten med bønnene, og gjerne nystekte nanbrød til.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen