Dagens rett

Her er det sausen som gir søndagssusen

De saftige og smakfulle kyllinglårene er ekstra velegnet som søndagsmiddag. Bare prøv denne oppskriften.

La kyllingbrystet få en pause. Det er nemlig mye mer smak i lårene. De trenger noe mer tid i ovnen, men det har vi jo som regel mer av på søndager. Med vinsausen og röstien til blir dette en skikkelig velsmakende og forseggjort søndagsmiddag du kan være stolt av å ha fullført.

Her er enda flere ideer til hva du kan bruke kyllinglår til

 

Kyllinglår i vinsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

6 kyllinglår
2 ss olje
1 laurbærblad
3 fedd hvitløk, grovhakket
2 ½ dl hvitvin
1 liter hønsekraft, buljong eller fond
2 ts oregano
2 ts timian
revet skall av 1 sitron

2 gulrøtter i biter

4 eggeplommer
1 ss sitronsaft
2 ss sherry (tørr)
1 boks artisjokkhjerter, uten lake
ca. 150 g grønn asparges
1 pose frosne erter
1 purre, grovhakkes

Hjemmelagde rösti

Fremgangsmåte

Brun kyllinglårene i olje. Sett dem til side.

Ha laurbærblad, hvitløk, vin, kraft, krydder og sitronskall i en gryte. Kok opp, legg i kyllinglårene og la det trekke på svak varme i ca. 30 minutter. Tilsett gulrot og la det trekke med de siste 10 minuttene.

Ta ut kyllinglårene og gulrøttene og sett til side.

Kok kraften inn til ca. halvparten. Avkjøl litt og ha i eggeplommene under omrøring.

Tilsett sitronsaft og sherry og varm opp under stadig omrøring. Når sausen har tyknet litt, legges grønnsakene, artisjokkhjertene og kyllinglårene tilbake i gryten.

Når alt er gjennomvarmt serves gryten med deilige hjemmelagde röstipoteter  eller stekte poteter. Kokt ris smaker også godt til denne retten.

Se de deilige rettene du lager av kylling her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Rösti

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

6 poteter
1 løk
1 gulrot
1 ts salt
½ sellerirot
½ ts pepper
2 ss smør

Fremgangsmåte

Skrell og riv poteter og grønnsaker grovt.
 
Legg de revne potetene i vann ca. 25 minutter, det binder röstien bedre sammen.

Klem vannet godt ut med et kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.

Stek röstien i porsjonsstørrelser, et par spiseskjeer røre pr rösti, ca. 5 minutter på hver side.

Röstien kan også stekes som en hel kake i panna, snu den ved hjelp av et lokk.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen