Dagens rett

I dag blir det varm og krydret suppekos til middag

Du lurer kanskje på hva du kan gjøre med grønnkålen som ligger i grønnsaksdisken. Svaret er blant annet denne lettlagete suppen.

Denne grønnsakssuppen er ikke bare en genial løsning på middagen ved starten av uka. Den er også som skapt for innekos en høstdag. Gjør det enkelt og lag dobbel porsjon og legg i fryseren. Det blir garantert flere utrivelige dager i ukene og månedene som kommer.

Prøv en annen spennende suppeppskrift

Lurer du på hva mer du kan bruke grønnkål til, se her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spicy suppe med høstens grønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss olivenolje
1 stor løk
½ ss malt spisskummen
½ ss malt chilipepper
1 stort fedd hvitløk
½ rød paprika
½ gul squash
100 g hakket grønnkål
2 poteter
1 persillerot
1 boks hvite bønner, godt skylt
1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller kraft
smak til med salt og pepper
2 ss hakket bladpersille
1 ½ ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Skyll grønnkålen og fjern stilken. Skjær den i strimler.

Rens og skjær de andre grønnsakene i terninger.

Varm oljen i en stor kjele. Tilsett krydder, finhakket hvitløk og løk. La det surre i oljen til løken er blank.

Ha i grønnsakene og fres videre i ett minutt. Tilsett bønnene som er godt skylt.

Tilsett buljongen/kraften og kok opp. Reduser varmen og la suppen småkoke under lokk i 8-10 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Ha i hakket bladpersille og sitronsaft rett før servering.

Prøv en av de andre gode suppeoppskriftene

Tips: Det smaker godt med ferskt brød eller flatbrød til.

Sendt inn av

Foto: Jon Marius Nilsson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen