Dagens rett

Lenge siden du har laget rösti?

Rösti er mye raskere å lage enn du tror, og med luftige kyllingkarbonader til blir fredagsmiddagen garantert tatt vel imot.

Aller best blir röstiene av rå poteter, men har du en del kokte poteter til overs, kan du blande det inn i røren. Den kan også lages mer fargerik med en revet gulrot. Friske urter som timian og oregano gir også ekstra god smak til röstiene.

Dette ølet smaker perfekt til denne fredagsretten

Rösti kan selvsagt også serveres til mye mer enn disse karbonadene, og kyllingkjøttdeig kan brukes til mye annet. Du kan selvsagt erstatte karbonader med annet kjøtt eller selvsagt også fisk.

Se flere oppskrifter med kyllingkjøttdeig

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Kyllingkarbonade med rösti

Antall porsjoner

3

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ts finhakker frisk timian eller ½ ts tørket
Rösti:
500 g grovrevet potet
1 løk
salt og kvernet pepper
Revet ost
 

Fremgangsmåte

Bland kjøttdeigen med salt, pepper og litt hakket timian.

Form til fire karbonader og stek dem på middels høy varme i 3-4 minutter på hver side til de er gjennomstekt.
 
Rösti:
Riv potetene, og bland med finhakket løk og salt og pepper. Stek små potetlapper i litt smør over middels varme i noen minutter på hver side i en stekepanne.
Server kyllingkarbonadene med rösti, salat, agurk og tomat. Dryss eventuelt litt ost på toppen.
 
Lag gjerne din egen dressing som du kan ha på karbonadene - les mer her .
 

Sendt inn av

Foto: Synnøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hamburgerdressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
2 ss finhakket frisk gressløk
¼ ts pepper

Fremgangsmåte

Ha rømmen over i en liten bolle og rør rundt.

Skjær over en sitron, press ut litt saft. Rens og finhakk gressløken.

Bland sitronsaft og gressløk i rømmen, rør rundt og smak til.

Server hamburgeren med masse sprø salat, skiver av rødløk, tomater, sylteagurk og denne deilige rømmedressingen.

Flere dressinger og sauser

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen