Dagens rett

Dette smørbrødet ordner du på et blunk

Av og til må man bare lage noe i farten, og da er et smørbrød ikke bare bra å ty til. Det smaker fordømt godt også.

Enten du bruker rester fra søndagens laksemiddag, eller koker laksen i dag, tar det ikke all verden å lage denne retten. Ekstra god smak får den når du lager remuladen selv.

Men det er selvsagt lov å bruke ferdigremulade om tiden ikke strekker til. Om du satser på gode råvarer blir resultatet garantert vellykket - og populært på middagsbordet.

Se Apéritifs lekre oppskrifter på smørbrød og wraps her

Herbestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Luksus fiskesmørbrød med remulade

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 skive ristet brød, grovt
Blandete salatblader
1 stykke kokt laks, kald
1 kokt egg
12 ferske reker
 
Sitron

Fremgangsmåte

Rist brødet og smør litt godt smør på det.

Dekk brødskiven med salat og legg eventuelt på litt hjemmelaget remulade.

Fordel eggeskiver på smørbrødet og legg på et fiskestykke eller biter av kokt fisk på toppen.

Legg på litt ekstra remulade og pynt med ferske reker og server gjerne med sitron ved siden av.
 

Tips: Har du ikke ferdig kokt laks er det ingen kunst å posjere laksefileter.

Kutt opp benfrie fileter i passe porsjonsstykker med skinnet på og strø over litt salt. La filetene ligge mens du koker opp godt saltet vann (her kan du godt smaksette med sitronskiver, dill eller andre krydder du liker).

Skyll av saltet fra filetene og legg dem i en ildfast form med skinnet opp. Hell over laken (vannet) til den dekker fisken.

Når du kan trekke av skinnet uten makt er filetene perfekt kokt og klare til servering.

Flere lekre lakseoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Margrethe Myrer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget remulade

Ingredienser

2 ss sylteagurk i skiver
1 ss kapers
1 ts estragonblader, syltet
1 ansjosfilet
200 g majones

Fremgangsmåte

Ha sylteagurk, kapers, estragonblader og ansjosfileten i en foodprosessor.
 
Kjør det til en fin masse.

Rør massen godt inn i majonesen.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen