Dagens rett

Slik får du brukt soppen du har plukket

Denne paien blir ekstra god med selvplukket sopp. Oppskriften er lettlaget som bare det.

Har du fylt skap og fryseboks med sopp, er det på tide å begynne å bruke den. Pai er en perfekt måte å få avsetning på fangsten.

Disse åtte matsoppene er bombesikre

Se alle de gode paioppskriftene 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pai med urter og sopp

Antall porsjoner

6 - 8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paibunn:
3 dl hvetemel
100 g smør
2 ss kaldt vann
Fyll:
1 dl hakket frisk basilikum
1 dl hakket frisk kruspersille
1 løk
200 g frisk sjampinjong eller skogsopp
4 store egg
3 dl matfløte
2 dl revet hvitost
smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en foodprosessor.

Trykk paideigen ut i en smurt paiform - 24 cm i diameter - og sett den kjølig i ca. 15 minutter.

Finhakk løken, del sjampinjonger i skiver og stek raskt i panne sammen med løken.

Fordel sopp og løk i paien og tilsett hakkede urter og revet ost. Pisk sammen egg, fløte, salt og pepper og hell over paien.

Stek paien på nederste rille i ovnen ved 180 grader i 30 minutter til paien er fast og gyllen.

Server den nystekte paien med en god grønn salat til. Paien er også god både lun og kald.

Tips: Bruk gjerne skogsopp som kantarell, piggsopp og steinsopp i paien.

Lekre oppskrifter med sopp finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen