Dagens rett

Slik kan du også servere torsken

Denne retten er like god som den er vakker å se på. Her er oppskriften.

Torsk er en ettertraktet råvare av mange grunner. En av dem er dens unike evne til å flake seg. Altså at den deler deg opp i mer enn mindre tykke skiver  helt naturlig når du gir den ferdigkokte fisken et lett trykk.

Det er metoden bak denne oppskriften som du garantert kommer til å like.

Se alle våre andre oppskrifter med torsk

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Lun torsk med rødbeter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

500 g torskeloin
250 g kokte rødbeter (2-3 stk)
1 dl honning
250 g chevre naturell eller feta av geitemelk
100 g bacon i små terninger
50 g pinjekjerner
Bønneskudd eller annen type salatskudd
Saften av 1/4 sitron
Extra virgin olivenolje
Salt og pepper 

 

Fremgangsmåte

Gni torskestykket inn med salt og la det ligge på benken i minst 15 minutter. 

Bak den deretter ved 100 grader i ca 20 minutter til en kjernetemperatur på 50 grader. La den avkjøle litt mens du gjør resten. Del rødbeter i båter. Varm opp honning i en kjele og bland inn saften av en halv sitron. Bland inn rødbetene og la dem glasere i et par minutter. Smak til med salt. Stek baconet sprøtt og legg det på kjøkkenpapir for å tørke. Del torskestykket opp ved  trykke lett på det slik at det skiver seg. Fordel torskeskiver, rødbeter og bacon på en tallerken. Smuldre over chevre eller feta og dryss over bønneskuddene. Avslutt med å dryppe over olivenolje- og sitronblandingen. Salt og pepper på toppen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen