Dagens rett

Slik lager du grønn pizza

Følger du denne oppskriften, behøver du ikke mye kjøtt - om noe - for å lage en virkelig god pizza.

Grønnkål har nemlig så mye smak og struktur at den erstatter både urter og kjøtt på pizzaen. Men trenger du animalske proteiner, er dette en veldig god anledning til å bruke rester fra tidligere kjøttmiddager - eller det du måtte ha i kjøleskapet. 

Se våre andre gode oppskrifter på pizza og pai

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grønnkålpizza

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Deig:
500 g hvetemel (av typen 0 eller 00, høyt proteininnhold)
25 g gjær
Ca 2½ - 3 dl lunkent vann
En klype salt

Fyllet:
1 pk mozzarella, gjerne økologisk
400 g el 1 boks tomater uten skall i terninger
1 pk grønnkål
jomfruolivenolje
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Deig:
Begynn med å helle melet på en bakeplate eller -bolle og lage en fordypning. Smuldre gjæren oppi og tilsett dråpevis lunkent vann til gjæret blander seg godt. Begynn forsiktig å kna melet inn i væsken og fortsett til du har en smidig og elastisk kule.

Pakk den inn i et kjøkkenhåndkle og la deigen hvile i en halv time.

Fukt en bakeplate med litt olivenolje og legg deigen oppå. Kjevle den tynn, og tynnest på midten, maks 3 mm. 

Fyllet:
Del mozzarellaen oppi små terninger. Hell tomatbitene i et dørslag. Del grønnkålen opp i biter. Ikke ta med stilken. Forvell grønnkålen i 2 minutter. Hell i dørslag og klem ut så mye vann som mulig. Legg kålbitene på et kjøkkenpapir. Fordel tomater, ost og grønnkål utover pizzadeigen. Kvern over godt salt og pepper. Drypp god jomfruolje over og sett inn i ovnen. 

Tips:
Har du spekeskinke eller rester av kokt eller røykt skinke, alternativt bacon eller pølser, smaker det veldig godt som topping på denne pizzaen. 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen