Dagens rett

Slike karbonader bør du lage oftere

Du trenger slett ikke kjøtt for at karbonadene skal smake mye og godt. Her er oppskriften.

En av mine favorittretter som barn var karbonader laget av revet potet og løk. Det var ikke fordi jeg ikke likte kjøtt, men fordi smaken på disse karbonadene med fin sprø stekeflate var så gode. 

Dagens oppskrift er enda mer smaksrik all den tid den inkluderer flere typer grønnsaker. Om du ikke har alle i kjøleskapet, kan du selvsagt droppe en eller flere, og øke med det du har mest av.  

 Du kommer garantert til å bli fornøyd med smaken.

Se alt det gode du kan lage av grønnsaker 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Grønnsak-karbonader med sprøstekte selleristaver

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

2 kokt potet
2 revet gulrot
1 revet persillerot
1 skive revet kålrot
1 revet rødbete
1 finhakket rødløk
4 finhakkede soltørkede tomater
2 ss sylteagurk, hakket
1 dl revet hvitost
1 båt hvitløk - finhakket
2 egg
2 ss potetmel
2 ss hakket frisk kruspersille
1 ss hakket frisk timian
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss soyaolje 

Garnityr:
1 skive knollselleri (sellerirot) i fyrstikktynne staver
1 ss soyaolje
½ boks alfalfaspirer
½ boks alfalfaspirer
 4 skive grovt brød

Fremgangsmåte

Riv og hakk alle grønnsakene og urtene, og bland alle ingrediensene til deigen. La deigen hvile litt. 

Skjær sellerirot i fyrstikktynne staver, og stek dem sprø i en panne med litt olje. Legg over på papirhåndkle. 

Form karbonader av deigen og stek dem i olje i en middels varm panne til de blir gylne og gjennomstekte.  

Tips:
Server grønnsakkarbonadene med grovt brød, sprøstekte selleristaver og alfalfaspirer, og også gjerne noen skiver rødløk, cherrytomat og sylteagurkskive.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen