Dagens rett

Dette funker selv to uker inn i det nye året

Røkt lammelår forbindes helst med jul, men det er det ingen grunn til. Denne oppskriften er helt perfekt når vi skriver januar.

Lam egner seg veldig got til røyking og den kraftige smaken det gir, trenger både syre og sødme i tilbehøret. Denne retten passer veldig godt på et koldtbord eller som en smårett når du er fysen på noe ekstra godt. Til middag midt i uka, kan du servere ris, poteter eller brød til.

Vi har også andre gode oppskrifter med røkt lammelår

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Røkt lammelår med appelsin- og fennikelsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

200 g kokt og røkt lammelår
2 fennikler
2 dl appelsinjuice
½ ts salt
1 ss smør
1 finhakket rød chili
2 ss finhakket frisk gressløk
2 ss finhakket frisk koriander
1 ts karve
Skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte

Skjær fennikel i strimler og la det småkoke i appelsinjuice i ca. 15 minutter. Rør inn smør og chili.

Fordel lammelåret på tallerkenene med appelsin- og fennikelsalat.

Strø over gressløk, koriander, karve og revet appelsinskall rett før servering.

Kan også brukes på koldtbord.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen